Selecteer een pagina

 

In steeds meer woonwijken en wooncomplexen hangt een AED (dat is zo’n apparaat waarmee je bij een hartstilstand iemand zijn leven kan redden). Soms is die door een plaatselijk ondernemer gesponsord en heel soms is er een vermogende buurtbewoner die de kosten voor zijn rekening neemt. Is er een VVE, dan wordt het meestal vanuit de gezamenlijke pot betaald. Voor de meeste woonwijken moet je echter eerst geld inzamelen voor je een AED kunt aanschaffen.

De Hartstichting is onder de naam Buurt-AED een project gestart waarbij je via crowdfunding in je wijk een AED kunt plaatsen. Eén van de initiatiefnemers van zo’n project belde ons met de vraag of wij een oplossing wisten voor razendsnelle onderlinge alarmering van de BHV-ers en EHBO-ers in de wijk. We hebben hem op de Buurt-Noodknop gewezen.