HET BEGON MET EEN DISCUSSIE:
“Wij hebben een wooncomplex met 5 portalen. In ieder portaal hebben we een AED hangen en een paar bewoners hebben een AED cursus gevolgd.

Op een bewonersavond ontstond de discussie over: wat te doen als je partner een hartstilstand krijgt? Natuurlijk 112 bellen en de AED z.s.m. ter plekke zien te krijgen, maar hoe? Wil je je partner alleen achterlaten, zelf heen en weer gaan rennen om de AED te halen en dan ook nog eens gaan reanimeren? Nee!

EN TOEN…
We zijn op zoek gegaan naar een onderling alarmeringssysteem en kwamen uit bij De Noodknop. Als een bewoner de knop indrukt worden er meerdere omwonenden gealarmeerd. Waaronder bewoners die een AED training hebben gedaan.

We hebben afgesproken dat we de Noodknop ook bij andere zaken gebruiken. Zoals een brand of ongeval in het wooncomplex.”

ONS NOODKNOP-PRINCIPE


1: Je drukt op de noodknop


2: Binnen enkele seconden zijn er meerdere mensen gebeld of ge-sms’t


3: Zo weten direct waar de hulp nodig is en zijn onderweg

ALARM GEVEN KAN OP 3 MANIEREN

De voordeligste manier is door het indrukken van een voorgeprogrammeerde toets op je vaste of mobiele telefoon. Zodra je deze toets indrukt worden er meerdere personen gebeld of ge-sms’t. Je kan deze alarmfunctie instellen op alle vaste en mobiele telefoon in de woning.

Kosten: € 3,95 per maand

 

 

Een stapje verder… Je kan ook alarmeren met ons alarmkastje waarop een grote knop zit. Druk deze in en het alarm is gegeven. Als extra heeft deze alarmkast een handige functie waarmee gealarmeerde personen kunnen meeluisteren of met je kunnen praten. Dit alarmkastje kost eenmalig € 120,- en € 9,45 per maand.

Installeren: Dit alarmkastje word geheel geprogrammeerd naar je toegestuurd. Je hoeft alleen de stekker in het stopcontact te steken.

Nog een stapje verder… Het alarmkastje is uit te breiden met (maximaal 8) draadloze kleine knoppen. Deze knoppen kun je op handige plekken in je woning neerleggen of meedragen aan de hals of pols. De knoppen zijn tot 30 meter van het alarmkastje te gebruiken, dus prima geschikt voor een standaard woning.

Kosten: 15,- per knop

 

AANVRAGEN OF MEER INFORMATIE?

Contactverzoek noodknop:

Natuurlijk kun je ons ook gewoon bellen.
Telefoon: 085 – 210 45 02.

 

De Noodknop BV

Eenspan 19-a, 3897AL Zeewolde

085 - 210 45 02