Selecteer een pagina

Eén van onze eerste klanten is een oudere dame die bij ons in de buurt woont. Dagelijks loopt zij bij ons langs, als ze haar hondje uitlaat. Ik maak regelmatig een praatje met haar. Als ze langs komt zeggen we altijd tegen elkaar: “Kijk, daar gaat wijfie”. Die naam is zomaar ontstaan.

Na het overlijden van haar man vond ze het toch wel “eng” alleen thuis. Ik heb toen een Noodknop aansluiting voor haar geregeld. Ze pakte het serieus op en vroeg een paar buren of zij hen in geval van nood mocht alarmeren. Dat bleek geen enkel probleem te zijn. Ook gaf ze een paar buren een sleutel van haar huis.

Lange tijd hebben wij niets van haar gehoord. Tot vorige week. Toen ging plotseling onze telefoon over (wij zitten ook in haar alarmgroep) en hoorden we dat mevrouw X (i.v.m. privacy zal ik haar naam niet noemen) direct hulp nodig had. Binnen 1,5 minuut stond ik bij haar op de stoep en ik was niet de enige. Er was al een buurvrouw binnen en er stonden ook 2 buurmannen op de stoep. Gelukkig was het niets ernstigs. Ze was gevallen en kon niet overeind komen.

Na 3 kwartier was ik weer thuis. Nee… niet omdat er zoveel hulp nodig was, maar gewoon omdat we als “buurmannen” een poos met elkaar hebben staan praten. Vrouwen hebben de naam… maar mannen kunnen er ook wat van.