Selecteer een pagina

Een veilig thuis.

Opeens kan er thuis iets gebeuren waarbij snelle hulp van (levens)belang kan zijn. Een brand of gaslek, een val van de trap of nog erger. . . een hartstilstand.

Gelukkig is er De Noodknop. Met 1 druk op je knop trommel je direct een groep mensen op. Bijvoorbeeld buren, familie of vrienden. Let eens op hoe snel er hulp op de stoep staat.

Eenmalig 75,- en 5,95 per maand.

Klanten en toepassingen:

Voor mijn oma.

Na het overlijden van mijn opa is oma nu alleen thuis. Laatst is ze gevallen en kon niet opstaan. Ik heb een noodknop voor haar geregeld. Als ze hem indrukt worden de buren en ik gealarmeerd. De buren kijken dan even wat er aan de hand is.

Na een overval in onze straat.

De schrik zat er goed in nadat een ouder echtpaar in onze straat is overvallen, op klaarlichte dag. Sindsdien hebben meerdere bewoners in onze straat een Noodknop. Met 1 druk op een knop alarmeren we elkaar en staan in no-time bij elkaar op de stoep. 

Tegen babbeltrucs'

Veel mensen plakken een Noodknop aan de binnenkant van de voordeur. Staat er dan iemand aan de deur die je niet vertrouwt dan kan je snel die knop indrukken. Het gevolg: Het kastje geeft een luid alarmsignaal en er worden een paar buren gealarmeerd. 

Voor de kids.

Wij hebben allebei een drukke baan waardoor onze kids ( 9 en 12 jaar) wel eens een poosje alleen thuis zijn. Op iedere verdieping ligt een noodknop. Als ze die indrukken krijgen een paar buren in onze straat een melding en gaan direct kijken wat er aan de hand is.

Bij NAH (niet aangeboren hersenletsel).

Als gevolg van een ongeluk kan ik spontaan er duizelig worden en vallen. Het duurt dan een poos voor ik weer op kan staan. Als ik op de noodknop drukt wordt mijn begeleider gealarmeerd en komt even lijken wat er aan de hand is.

Voor mijn vader

Ik ben mantelzorger van mijn 81 jarige vader. Iedere dag ga ik of mijn zus er even langs. Maar hij is natuurlijk ook de nodige tijd alleen thuis. Als hij zich niet goed voelt kan hij op een knop drukken en komen de buren even kijken.

Omdat hij nogal eigenwijs en warrig is vergeet hij vaak de knop om zijn nek te hangen. Daarom zitten er nu 8 knoppen in huis. in het toilet, de keuken, badkamer, slaapkamer enz. Zo is er altijd wel een knop in de buurt.

Veel gestelde vragen:

Waarom betaal ik een maandelijks bedrag?

Daar zijn twee 2 redenen voor.

  • In het alarm kastje zit een special simkaart. Daar betaal je abonnement kosten voor.
  • Bij een alarm activeert de simkaart onze 100% geautomatiseerde alarmcentrale. Die zorgt dat binnen een minuut meerdere mensen via sms e/of telefoon gealarmeerd worden.

Bij het geven van een alarm worden geen extra kosten in rekening gebracht. Dat zit allemaal in de maandelijkse prijs.

Wat omvat de levering?

Een noodknop set bestaat uit een alarmkastje, 2 draadloze ( uitbreidbaar tot 8) drukknoppen en een SIM kaart. Het kastje word compleet geprogrammeerd naar je opgestuurd. Stekker in het stopcontact en klaar. Bij stroomuitval is de set nog 24 uur te gebruiken.

De losse knoppen zijn tot op 30 meter afstand van het alarmkastje te gebruiken.

Na indrukken van een noodknop worden tot maximaal 10 personen direct en gelijktijdig gealarmeerd. Dit kan per telefoon en/of sms. De kosten hiervoor zitten in je abonnement.

Na je aanmelding krijg je toegang tot een persoonlijke pagina waar je in kun stellen wie en hoe ( telefonisch of SMS) gealarmeerd moeten.   

En 112 dan?

Als het nodig is bel je natuurlijk ook 112. Maar . . .

  • misschien moet je wel kiezen tussen direct reanimeren (iedere seconde telt) of 112 bellen wat je enkele minuten kost.
  • ben je helemaal niet in staat om te bellen, maar lukt een knop indrukken nog wel.

Via de noodknop gealarmeerde mensen kunnen zo nodig ook 112 bellen. 

Wie worden er gealarmeerd?

Dat bepaal je zelf. Na je aanmelding krijg je toegang tot een portal waar je dat in kan voeren. Direct na een alarm worden die mensen (maximaal 10) allen tegelijkertijd gealarmeerd.

We gaan ervan uit dat als er alarm gegeven wordt er direct hulp nodig is. Door meerdere mensen tegelijkertijd te alarmeren heb je de grootste kan dat er iemand komt.

in de praktijk zien we dat veel mensen buren opgeven. Bij een alarm staan er dan binnen een minuut meerdere buren op de stoep. In het begin waren we bang dat dit bij een vals alarm ( per ongeluk ingedrukte noodknop) ergernis zou geven.  In de praktijk is het tegenovergestelde waar. Mensen maken een praatje, zijn ondanks dat ze voor niets gekomen enthousiast dat het systeem zo mooi werkt en gaan zelf ook tot de aanschaf van een noodknop over.

De Noodknop BV | Smitspol 20  | 3861RS, Nijkerk | 085 - 210 45 02