Selecteer een pagina

Alarmknop voor thuis.

In geval van nood wil je snel hulp. Dat regel je met De Noodknop.

Met 1 druk op je knop alarmeer je direct één of meerdere mensen. Bijvoorbeeld buren, familie of vrienden. Let eens op hoe snel er hulp op de stoep staat. 

Lees waarom anderen een noodknop aanschaften.

Klanten en toepassingen:

Voor mijn oma.

Na het overlijden van mijn opa is oma nu alleen thuis. Laatst is ze gevallen en kon niet opstaan. Ik heb een noodknop voor haar geregeld. Als ze hem indrukt worden de buren en ik gealarmeerd. De buren kijken dan even wat er aan de hand is.

Na een overval in onze straat.

De schrik zat er goed in nadat een ouder echtpaar in onze straat is overvallen, op klaarlichte dag. Sindsdien hebben meerdere bewoners in onze straat een Noodknop. Met 1 druk op een knop alarmeren we elkaar en staan in no-time bij elkaar op de stoep. 

Tegen babbeltrucs'

Veel mensen plakken een Noodknop aan de binnenkant van de voordeur. Staat er dan iemand aan de deur die je niet vertrouwt dan kan je snel die knop indrukken. Het gevolg: Het kastje geeft een luid alarmsignaal en er worden een paar buren gealarmeerd. 

Voor de AED In ons wooncomplex.

“Wij hebben in ons wooncomplex een AED hangen en een paar bewoners hebben een AED cursus gevolgd.

Op een bewonersavond ontstond de discussie over: Wat te doen als je partner een hartstilstand krijgt? Natuurlijk 112 bellen en de AED z.s.m. ter plekke zien te krijgen, maar hoe? Wil je je partner alleen achterlaten, zelf heen en weer gaan rennen om de AED te halen en dan ook nog eens gaan reanimeren? Nee!

EN TOEN…
We zijn op zoek gegaan naar een onderling alarmeringssysteem en kwamen uit bij De Noodknop. Als een bewoner de knop indrukt worden er meerdere omwonenden gealarmeerd. Waaronder bewoners die een AED training hebben gedaan.

We hebben afgesproken dat we de Noodknop ook bij andere zaken gebruiken. Zoals een brand of ongeval in het wooncomplex.”

Voor de kids.

Wij hebben allebei een drukke baan waardoor onze kids ( 9 en 12 jaar) wel eens een poosje alleen thuis zijn. Op iedere verdieping ligt een noodknop. Als ze die indrukken krijgen een paar buren in onze straat een melding en gaan direct kijken wat er aan de hand is.

Bij NAH (niet aangeboren hersenletsel).

Als gevolg van een ongeluk kan ik spontaan erg duizelig worden en vallen. Het duurt dan een poos voor ik weer op kan staan. Als ik op de noodknop drukt wordt mijn begeleider gealarmeerd en komt even kijken wat er aan de hand is.

Voor mijn vader.

Ik ben mantelzorger van mijn 81 jarige vader. Iedere dag ga ik of mijn zus er even langs. Maar hij is natuurlijk ook de nodige tijd alleen thuis. Als hij zich niet goed voelt kan hij op een knop drukken en komen de buren even kijken.

Omdat hij nogal eigenwijs en warrig is vergeet hij vaak de knop om zijn nek te hangen. Daarom zitten er nu 8 knoppen in huis. in het toilet, de keuken, badkamer, slaapkamer enz. Zo is er altijd wel een knop in de buurt.

Voor ons zelf

Wij zijn 60 plusser en gelukkig beiden goed gezond. Wel beseffen we dat we ouder worden en dus meer risico lopen om te vallen, onwel te worden en ook een doelgroep van criminelen worden. Daarom hebben we een paar noodknoppen aangeschaft  en die op verschillende plaatsen in huis neergelegd. Een paar buren (leeftijdsgenoten) hebben dat ook gedaan. Als iemand de knop indrukt kunnen we elkaar te hulp schieten. 

Eigenlijk denken we hem nooit nodig te hebben, en volgen mij denken de buren dat ook. Totdat . . .  

Veel gestelde vragen:

Hoe werkt het?

Als je op een alarmknop krijgen een aantal mensen binnen een minuut via hun telefoon bericht bericht dat je hulp nodig hebt. De berichten kunnen zowel als gesproken boodschap als sms naar hun telefoon verzonden worden.

Wat omvat de levering?

Een noodknop set bestaat uit een alarmkastje, 2 draadloze ( uitbreidbaar tot 8) drukknoppen en een SIM kaart. Het kastje word compleet geprogrammeerd naar je opgestuurd. Stekker in het stopcontact en klaar. Bij stroomuitval is de set nog 24 uur te gebruiken.

De losse knoppen zijn tot op 30 meter afstand van het alarmkastje te gebruiken.

Wie worden er gealarmeerd?

Dat bepaal je zelf. Na je aanmelding krijg je toegang tot een portal waar je dat in kan voeren. Direct na een alarm worden die mensen (maximaal 10) allen tegelijkertijd gealarmeerd.

We gaan ervan uit dat als er alarm gegeven wordt er direct hulp nodig is. Door meerdere mensen tegelijkertijd te alarmeren weet je zeker dat er snel hulp kan zijn. 

In de praktijk zien we dat veel mensen buren opgeven. Bij een alarm staan er dan binnen een minuut meerdere buren op de stoep. In het begin waren we bang dat dit bij een vals alarm ( per ongeluk ingedrukte noodknop) ergernis zou geven.  In de praktijk is het tegenovergestelde waar. Mensen maken een praatje, zijn ondanks dat ze voor niets gekomen enthousiast dat het systeem zo mooi werkt en gaan zelf ook tot de aanschaf van een noodknop over.

Wat kost het.

Voor aanschaf van het alarmkastje betaal je eenmalig € 175,45. Daarnaast betaal je maandelijks € 7,25 voor het gebruik van de simkaart.

Voor wooncomplexen met meerdere deelnemers hebben we verschillende oplossingen waarvoor we graag een maatwerkvoorstel maken. 

De Noodknop BV | Smitspol 20  | 3861 RS, Nijkerk | 085 - 21 04 502