Selecteer een pagina

De Noodknop in de spreekkamer

In de spreekkamer van bijvoorbeeld een arts, sociale dienst of advocaat kunnen de emoties wel eens hoog oplopen. Als een cliënt die emotie even niet de baas is kan zich dat uiten in fysiek geweld. Gelukkig gebeurt dit niet vaak, maar als het gebeurt heb je wel een probleem.

Met een noodknop in je spreekkamer heb je voor dit soort noodgevallen een perfecte oplossing.

Het principe is even eenvoudig als effectief. Onder het bureau in de spreekkamers komt een knop. Direct na het indrukken van deze knop gaat bij meerdere collega’s de telefoon over. Bij opnemen horen zij direct in welke kamer hulp nodig is.

De kosten

De kosten zijn afhankelijk van de grootte van een locatie.

Rekenhulp: Ga voor een prijsindicatie uit van eenmalig € 30,- en maandelijks € 1,- (ex btw) per spreekkamer. 

We maken graag een maatwerk offerte voor je. Bel daarvoor naar 085 -21 04 502 of vul het contactformulier in.  

Contactformulier.

En verder . . . .

Hoe werkt De Noodknop?

Je krijgt een alarmkastje en voor iedere spreekkamer een draadloze drukknop. Bij bestelling vragen we je namen spreekkamer op te geven. Bijvoorbeeld “spreekkamer 1′  of Dokter Jansen” De knoppen zijn klein (4 cm rond en 1,5 cm dik) en kan je bijvoorbeeld in je broekzak steken, ergens ophangen of onder een bureau plakken. Alles wat we leveren is volledige bedrijfsklaar en het enige wat je moet doen is het kastje ergens neerleggen of ophangen en de adapter in een stopcontact stoppen. Let er op dat de afstand tussen het kastje en de drukknoppen niet meer dan 30 meter mag zijn. 

Zodra je een knop indrukt worden er alarmberichten naar je “alarmgroep” verstuurd. Zij ontvangen binnen een minuut een mail, SMS of spraakbericht waarin wordt aangegeven waar hulp nodig is. Bijvoorbeeld: “Spreekkamer 1” of “Dokter Jansen” heeft direct hulp nodig.  

Wie worden er gealarmeerd?

Na indrukken worden er direct maximaal 10 personen gealarmeerd. Wie dat zijn bepaal je zelf. Bijvoorbeeld collega’s, de receptie of beveiliging.  De te alarmmeren personen kunnen de melding in de vorm van een sms en/of spraakbericht ontvangen. De spraak berichten kunnen zowel naar vaste als mobiele telefoons verstuurd worden.

Uitgangspunt van de noodknop is dat er na indrukken van een knop direct hulp nodig is. Geadviseerd wordt daarom personen te alarmeren die snel bij de spreekkamer kunnen zijn. Tevens wordt geadviseerd spraakberichten te verzenden. De praktijk heeft geleerd dat mensen op eerder op een overgaande telefoon dan een SMS reageren.  

Wordt 112 ook gealarmeerd?

Nee, dat mag niet. 112 accepteert m.u.v. speciale groepen zoals juweliers en banken geen automatische meldingen. De kracht van De Noodknop is dat je mensen in de directe omgeving alarmeert. Die kunnen heel snel bij je zijn en zo nodig 112 bellen.

Techniek.

Het geleverde alarmkastje wordt via een adopter op een stopcontact aangesloten. Bij stroomuitval blijft het kastje dankzij een ingebouwde batterij nog 24 uur operationeel. In het kastje zit een simkaart. Na indrukken van een alarmknop legt de simkaart verbinding met onze 100%  geautomatiseerde centrale die via meerdere telefoonlijnen direct en gelijktijdig meerdere personen alarmeert. De telefoonkosten hiervoor  zitten in de maandelijkse abonnementskosten opgenomen. 

De noodknoppen zijn van een batterij voorzien. Deze gaan 3 jaar mee. Geadviseerd wordt echter deze jaarlijks te vervangen.

Bij stroomuitval of wegvallen van de telefoonverbinding geeft het alarmkastje een repeterende alarmmelding.    

De Noodknop BV | Smitspol 20  | 3861 RS, Nijkerk | 085 - 21 04 502