Selecteer een pagina

De Noodknop in de

kinderopvang / BSO.

Als organisatie draag je de verantwoordelijkheid voor de veiligheid van je medewerkers en de kinderen. Gelukkig gaat het meestal goed maar het kan ook wel eens fout gaan. Snelle hulp kan dan veel ellende voorkomen. 

Met een Noodknop kunnen medewerkers – met 1 druk op de knop – direct andere collega’s alarmeren. Bijvoorbeeld bij een ongelukkige val van een kind, een agressieve ouder of ongewenst bezoek. Dit geeft extra veiligheid voor de kids en medewerkers.

Hoe werkt De Noodknop?

Een medewerker drukt een noodknop in.

Meerdere telefoontoestellen (vast en mobiel) op de locatie gaan direct over. 

Bij opnemen hoort men direct waar er hulp nodig is.
Beluister hieronder een voorbeeldbericht.

De Kosten

Wil je één of 2 groepen beveiligen dan heb je aan een basisset genoeg. Die kost (exclusief btw) eenmalig € 145,- en maandelijks € 6,-. Deze kan je direct bestellen.

Vraag als je meer groepen van een noodknop wilt voorzien een offerte aan. Zowel de eenmalige- als maandelijkse kosten per groep gaan dan fors omlaag. 

Een offerte aanvragen kan via 085 – 21 04 502 en het contactformulier. 

 

Contactformulier.

Veel gestelde vragen:

Hoe werkt het?

Je krijgt per lokaal een alarmkastje en een aantal draadloze drukknoppen. Alles is helemaal bedrijfsklaar en het enige wat je moet doen is het kastje ergens neerleggen of ophangen en de adapter in een stopcontact stoppen. De knoppen zijn klein (4 cm rond en 1,5 cm dik) en kan je bijvoorbeeld in je zak steken, ergens ophangen of onder een bureau plakken.

Zodra je een knop indrukt worden er alarmberichten naar je “alarmgroep” verstuurd. Zij ontvangen binnen een minuut daarna een SMS en/of spraakbericht waarin wordt aangegeven waar hulp nodig is. 

Wie worden er gealarmeerd?

Je kunt maximaal 10 personen alarmeren. Wie dat zijn bepaal je zelf. Bijvoorbeeld collega’s, de conciërge van de school waar je bij inzit, het hoofdkantoor, enz. Iedere situatie is anders. Heb je bijvoorbeeld goed contact met de buurt dan kun je ook omwonenden, het buurthuis, een nabijgelegen school of bedrijf alarmeren. In de praktijk zijn mensen, zeker als het om de veiligheid van kinderen gaat, best bereid te helpen.

Wordt 112 ook gealarmeerd?

Nee, dat is niet toegestaan. 112 accepteert m.u.v. speciale groepen zoals juweliers en banken geen automatische meldingen. De kracht van De Noodknop is overigens dat je mensen in de directe omgeving alarmeert. Die kunnen heel snel bij je zijn en zo nodig alsnog 112 bellen.

De Noodknop BV | Smitspol 20  | 3861 RS, Nijkerk | 085 – 21 04 502