Selecteer een pagina

De Noodknop op school

 

Als school draag je de verantwoordelijkheid voor de veiligheid van je leerlingen en personeel. Gelukkig gaat het meestal goed maar het kan ook wel eens helemaal fout gaan. Snelle hulp van collega’s kan dan veel ellende voorkomen. 

Met een noodknop kunnen leerkrachten – met 1 druk op de knop – direct andere collega’s alarmeren. Bijvoorbeeld bij een ongeval, brand of agressieve leerling in het lokaal. Dit geeft extra veiligheid voor de leerlingen en leerkrachten.

 

Hoe werkt De Noodknop?

Een leerkracht drukt de noodknop in zijn/haar lokaal in.

Alle telefoontoestellen op de locatie gaan direct over. 

Iedereen die een telefoon opneemt hoort direct waar hulp nodig is.
Beluister hieronder een voorbeeldbericht.

De Kosten

Wil je één lokaal of bijvoorbeeld alleen de gymzaal of aula beveiligen dan heb je aan een basisset genoeg. Die kost (exclusief btw) eenmalig € 145,- en maandelijks € 6,-. Deze kan je direct bestellen.

Vraag als je meer ruimten van een noodknop wilt voorzien een offerte aan. Zowel de eenmalige- als maandelijkse kosten per lokaal gaan dan fors omlaag. 

Een offerte aanvragen kan via 085 – 21 04 502 en het contactformulier. 

 

Contactformulier.

Veel gestelde vragen:

Hoe werkt De Noodknop?

Je krijgt een alarmkastje en een aantal draadloze drukknoppen. Alles is helemaal bedrijfsklaar en het enige wat je moet doen is het kastje ergens neerleggen of ophangen en de adapter in een stopcontact stoppen. De knoppen zijn klein (4 cm rond en 1,5 cm dik) en kan je bijvoorbeeld in je broekzak steken, ergens ophangen of onder een bureau plakken.

Zodra je een knop indrukt worden er alarmberichten naar je “alarmgroep” verstuurd. Zij ontvangen binnen een minuut een SMS en/of spraakbericht waarin wordt aangegeven in welk lokaal hulp nodig is. 

Wie worden er gealarmeerd?

Je kunt maximaal 10 personen alarmeren. Wie dat zijn bepaal je zelf. Bijvoorbeeld collega’s of de conciërge enz. Iedere situatie is anders. Heb je bijvoorbeeld goed contact met de buurt dan kun je ook omwonenden, het buurthuis, een nabijgelegen school of bedrijf alarmeren. In de praktijk zijn mensen, zeker als het om de veiligheid van kinderen gaat, bereid te helpen.

Wordt 112 ook gealarmeerd?

Nee, dat mag niet. 112 accepteert m.u.v. speciale groepen zoals juweliers en banken geen automatische meldingen. De kracht van De Noodknop is dat je mensen in de directe omgeving alarmeert. Die kunnen heel snel bij je zijn en zo nodig 112 bellen.

De Noodknop BV | Smitspol 20  | 3861 RS, Nijkerk | 085 – 21 04 502