Selecteer een pagina

De Buurt-Noodknop.

Handig en effectief.

1: Er gebeurt thuis iets… brand, onwel, inbreker, ongeluk en je hebt direct hulp nodig.

2: Activeer de Noodknop.

 

3: Binnen 15 seconden zijn meerdere buren gealarmeerd en komen je helpen.

 

Het kan in ieder huis gebeuren: een ongelukje, brand, een hartstilstand…  Natuurlijk bel je dan 112 maar de hulpdiensten zijn er niet direct. Met de Buurt-Noodknop op je telefoon alarmeer je direct een paar omwonenden. Die kunnen snel bij je zijn. Die snelle “burenhulp” kan een hoop persoonlijk leed en materiële schade voorkomen. Inmiddels zijn er al hele buurten en wooncomplexen waar buren elkaar in geval van nood met de Buurt-Noodknop alarmeren. 

Zo geregeld: Aanmelden kost je twee minuten. Voor de prijs ( € 1,95- per maand of minder) hoef je het niet te laten. 

Tip: Wijs ook je buren op dit systeem en maak met elkaar je woonomgeving een stuk veiliger.  

 

Hoe alarmeer ik?

Na je aanmelding ontvang je een telefoonnummer dat je onder een voorkeuzetoets op de toestellen in huis zet. Bijvoorbeeld op de GSM van vader, moeder, dochter, zoon en ook nog eens op de vaste telefoonaansluiting. Zo heb je altijd een Noodknop bij de hand.

Om te alarmeren hoef je alleen een voorkeuzetoets in te drukken. Je hoeft hierbij niets te zeggen of in te spreken. Je hoort direct de bevestiging: “Alarmering is geactiveerd, de verbinding wordt nu verbroken”. Direct daarna worden een aantal buurtbewoners gebeld. Bij opnemen horen zij de volgende tekst ” Er is direct hulp nodig bij (jouw naam, adres). Moet je eens opletten hoe snel er hulp is!

Om nog makkelijker alarm te geven kun je ook een paar draadloze drukknoppen aanschaffen. Indrukken hiervan is voldoende om alarm te geven.  Met name ouderen en gezinnen met jonge kinderen kiezen vaak voor deze optie. 

Wie worden er gealarmeerd?

Bij je aanmelding geef je zelf op wie er gealarmeerd moeten worden. De meeste mensen geven een paar buren op. Veel buren vinden dit z’n goed idee dat ze zich zelf ook voor de Buurt Noodknop aanmelden.

Als je alarm geeft doe je dat omdat je direct hulp nodig hebt. Daarom worden er meerdere buren gelijktijdig gealarmeerd. Dit verhoogt de kans op snellere hulp.

Trouwens: Voor de buren die komen helpen is het een fijne gedachte dat zij er niet alleen voor staan.

Alarmering via SMS of een bel-oproep?

Je kunt zelf instellen of buren jouw alarm ontvangen via een SMS of bel-oproep.

Wij adviseren de bel-oproep te kiezen. Een SMS-melding wordt niet altijd direct gelezen of gehoord.

Kost het echt maar € 1,95 (of minder) per maand?

Dat klopt! Wij willen de Buurt-Noodknop voor ieder huis toegankelijk maken. Iedere volwassene of kind kan thuis immers in een noodsituatie belanden. Woon je in een appartementencomplex en sluit jouw VVE, woningcoorperatie of huurdersvereniging een collectieve overeenkomst af dan kan het nog voordeliger.