Personenalarmering 

Personenalarmering: Wat is het, hoe werkt het, wat kost het? 

Met personenalarmering kan je in een noodsituatie door het indrukken van een knop direct hulp alarmeren. Personenalarmering is handig als je alleen woont, minder valide of al wat ouder bent. Deze pagina geeft informatie over de verschillende vormen en kosten van personenalarmering voor thuisgebruik.

Als eerste wat algemene informatie.

  • Alle systemen werken met een telefoonverbinding.
  • Je kan kiezen of je direct bekenden of een meldkamer wilt alarmeren.
  • Maar let op. Het alarmeren van een meldkamer is veel duurder dan het alarmeren van bekenden.   

DeNoodknop werkt met een 100% geautomatiseerde centrale en is daardoor de voordeligste vorm van personen alarmering.    

Personenalarmering via een geautomatiseerde centrale  

Je krijgt een alarmkastje met 2 een losse drukknoppen. Na het indrukken van een knop worden direct meerdere contactpersonen gebeld. Door een paar buren of in de buurt wonende bekenden te alarmeren is er snel hulp ter plaatse. Klik hier voor meer informatie.Personenalarmering set

Kosten indicatie: Eenmalig € 75,-  maandelijks € 5,95

Personen alarmering via een thuiszorgorganisatie

Bij personenalarmering via een thuiszorgorganisatie wordt in de woning een kastje gemonteerd. Je krijgt een losse drukknop die je met een koordje om de hals of een  polsbandje op het lichaam moet dragen. Bij in drukken van de knop wordt een meldkamer gebeld en informeert de operator wat er aan de hand is. Afhankelijk van de gemaakte afspraken belt de meldkamer familieleden of stuurt een verpleegkundige langs. Afhankelijk van de drukte bij de zorgorganisatie kan het wat langer duren voor de verpleegkundige ter plaatse is. In noodsituaties wordt zo nodig 112 gebeld. 

Om te zorgen dat een opgeroepen verpleegkundige de woning in kan wordt naast de voordeur vaak een – via een pincode te openen – sleutelkluisje geplaatst. Dit maakt dat de verpleegkundige snel binnen kan komen. Deze oplossing maakt de woning wel inbraakgevoelige. De politie is dan ook geen voorstander van deze kluisjes. Bij te hulp schietende familie of buren speelt dit probleem, omdat zij veelal een sleutel van de woning hebben, niet.   

Kosten indicatie: Eenmalig tussen de € 40,- en  € 150,-; Maandelijkse tussen de € 20,- en € 30,-. 

 

Alarmknop

De Noodknop BV | Eenspan 19-a  | 3897AL, Zeewolde | 085 - 210 45 02