Selecteer een pagina

Het ontstaan van de Noodknop

Een paar jaar terug raakte één van ons op een bedrijventerrein in gesprek met een ambulancebroeder. Die vertelde over het fenomeen ‘Hartstilstand”. Dit kan iedereen overkomen en als je binnen 6 minuten wordt gereanimeerd en met een AED schokken krijgt, heb je een reële overlevingskans. Maar, vertelde hij, In de praktijk is het voor ons knap lastig om binnen 6 minuten ter plaatse te zijn. Dat lukt dan ook vaak niet. Als we uiteindelijk aan komen rijden met sirene en zwaailichten zie je reacties uit de omgeving. Daar zitten BHV-ers onder en steeds meer bedrijven hebben een AED. Die mensen hadden kunnen helpen. Hoe regel je nu dat die mensen snel gealarmeerd worden en te hulp schieten? Dan kun je levens redden!

Dit gesprek was de aanzet tot de Noodknop. We ontwierpen een systeem waarbij je met slechts het indrukken van een voorgeprogrammeerde telefoontoets direct meerdere mensen kunt alarmeren. In eerste instantie draaiden we proef op bedrijventerreinen waarbij dan de BHV-ers uit omliggende bedrijven werden gealarmeerd. Gaandeweg zagen wij, maar ook anderen, meer toepassingen met als gevolg dat de Noodknop nu voor veel verschillende situaties wordt ingezet. “Er is een noodknop voor…” geeft de nodige voorbeelden.

Omdat wij alles optimaal geautomatiseerd hebben, van het systeem tot de administratie, kunnen we dit project met een beperkt aantal mensen runnen. Dat houdt de kosten laag waardoor we onze Noodknop oplossing voor een lage prijs kunnen aanbieden. Daarnaast werkt iedereen vanuit zijn eigen privé kantoor waardoor we  geen kantoorruimte hoeven te huren en geen woon-werk verkeer hebben. Dat scheelt weer in de kosten en we leveren gelijk een bijdrage aan een duurzame samenleving.

De Noodknop BV

Eenspan 19-a, 3897AL Zeewolde

085 - 210 45 02