Selecteer een pagina

Het BHV-Netwerk. Bij nood sta je klaar voor elkaar. 

Volgens de Arbowet moet ieder bedrijf één of meerdere BHV-er hebben die een beginnende brand kan bestrijden, een ontruiming regelen en eerste hulp kan verlenen.

Als gevolg van vakantie, ziekte of werk buiten de deur zal, zeker bij kleinere bedrijven de BHV-er niet altijd beschikbaar zijn. 

Het BHV-netwerk lost dit op door dat het bedrijven in een straal van 750 meter aan elkaar koppelt. Het werkt als volgt. In de deelnemende bedrijven komt een knop. Als die wordt ingedrukt gaat bij andere deelnemende bedrijven in een straal van 750 meter de telefoon en horen er bij bedrijf “x” direct hulp nodig is. 

Kijk wie er mee doen

Kosten en aanmelden

Hoe werkt het?

Na je aanmelding ontvang je een alarmkastje met SIM kaart en 2 draadloze ( uitbreidbaar tot 8) drukknopen. Het kastje word compleet geprogrammeerd naar je opgestuurd. Stekker in het stopcontact en klaar. De losse knoppen zijn tot op 30 meter afstand van het alarmkastje te gebruiken. Indrukken van en knop is voldoende om omringende winkels/bedrijven te alarmeren. 

Wie worden er gealarmeerd?

Na indrukken van een noodknop worden je eigen BHV-ers en die van andere bedrijven/winkels in een straal van 750 meter gealarmeerd. Dit kan per telefoon en/of sms. De kosten hiervoor zitten in je abonnement.

Whats-App

Wij zijn een groot voorstander van Whats-App groepen. Dit is een uitstekend middel om over niet urgente zaken met elkaar te communiceren.

Voor situaties waarbij direct  (als iedere seconde telt) actie ondernomen moet worden is Whats-App minder geschikt. Dit omdat intypen van een Whats-App bericht tijd koets en de berichten niet altijd direct aankomen en gelezen worden. 

Om die reden werken wij binnen het BHV-Netwerk met drukknoppen. Indrukken daarvan is voldoende om alarm te geven. Na indrukken van een knop gaat bij de deelnemende  bedrijven de telefoon over en hoort men bij opnemen een gesproken tekst met het adres waar hulp nodig is berichten. Het voordeel hiervan is dat de berichten op zowel smartphones en de vaste telefoon van het bedrijf of de winkel binnen komen. Daarnaast heeft een overgaande telefoon een veel hogere attentiewaarde dan een Whats-App bericht. 

En 112 dan?

Als het nodig is bel je natuurlijk ook 112. Maar die is in de regel niet binnen 2 minuten ter plaatse. Omdat de noodknop mensen in de directe omgeving alarmeert is er snel hulp ter plaatse en die snelle hulp kan veel schade of leed voorkomen. 

Via de noodknop gealarmeerde mensen kunnen zo nodig ook 112 bellen. 

De Noodknop BV

Eenspan 19-a, 3897AL Zeewolde

085 - 210 45 02