Het BHV-Netwerk koppelt bedrijven en winkels in een straal van 750 meter aan elkaar.

Het BHV-netwerk is primair opgezet om er voor te zorgen dat er bij een hartstilstand snel een AED bij het slachtoffer is. Bedrijven en winkels  met een AED wordt dan ook gevraagd om deze bij een noodoproep direct naar het slachtoffer te brengen. Dit scheelt kostbare minuten en verhoogt de overlevingskans van het slachtoffer.

Het BHV-netwerk kan daarnaast ook gebruikt worden om bij andere calamiteiten zoals brand, vandalisme, overval, winkeldiefstal, onwel worden van een personeelslid of bezoeker hulp te mobiliseren.

Kijk wie er mee doen

Kosten en aanmelden

Hoe werkt het?

Na je aanmelding ontvang je een alarmkastje met SIM kaart en 2 draadloze ( uitbreidbaar tot 8) drukknopen. Het kastje word compleet geprogrammeerd naar je opgestuurd. Stekker in het stopcontact en klaar. De losse knoppen zijn tot op 30 meter afstand van het alarmkastje te gebruiken. Indrukken van en knop is voldoende om omringende winkels/bedrijven te alarmeren. 

Wie worden er gealarmeerd?

Na indrukken van een noodknop worden je eigen BHV-ers en die van andere bedrijven/winkels in een straal van 750 meter gealarmeerd. Dit kan per telefoon en/of sms. De kosten hiervoor zitten in je abonnement.

Whats-App

Wij zijn een groot voorstander van Whats-App groepen. Dit is een uitstekend middel om over niet urgente zaken met elkaar te communiceren.

Voor situaties waarbij direct  (als iedere seconde telt) actie ondernomen moet worden is Whats-App minder geschikt. Dit omdat intypen van een Whats-App bericht tijd koets en de berichten niet altijd direct aankomen en gelezen worden. 

Om die reden werken wij binnen het BHV-Netwerk met drukknoppen. Indrukken daarvan is voldoende om alarm te geven. Na indrukken van een knop gaat bij de deelnemende  bedrijven de telefoon over en hoort men bij opnemen een gesproken tekst met het adres waar hulp nodig is berichten. Het voordeel hiervan is dat de berichten op zowel smartphones en de vaste telefoon van het bedrijf of de winkel binnen komen. Daarnaast heeft een overgaande telefoon een veel hogere attentiewaarde dan een Whats-App bericht. 

En 112 dan?

Als het nodig is bel je natuurlijk ook 112. Maar die is in de regel niet binnen 2 minuten ter plaatse. Omdat de noodknop mensen in de directe omgeving alarmeert is er snel hulp ter plaatse en die snelle hulp kan veel schade of leed voorkomen. 

Via de noodknop gealarmeerde mensen kunnen zo nodig ook 112 bellen. 

De Noodknop BV

Eenspan 19-a, 3897AL Zeewolde

085 - 210 45 02