Selecteer een pagina

De Noodknop op een

bedrijventerrein.

Leerkrachten dragen grote verantwoordelijk voor de veiligheid van de kinderen. Maar zorg jij ook voor de veiligheid van jouw personeel?

Met een noodknop kunnen zij – met 1 druk op de knop – direct andere collega’s alarmeren. Bijvoorbeeld bij een ongeval, brand of agressieve bezoeker op de groep. Dit geeft extra veiligheid voor de kids en leerkracht.

 

Hoe werkt De Noodknop?

Een leerkracht drukt de noodkop in zijn/haar  lokaal in.

Alle telefoontoestellen op de locatie gaan direct over. 

Iedereen die een telefoon opneemt hoort direct waar hulp nodig is.
Beluister hieronder een voorbeeldbericht.

De kosten

De kosten zijn afhankelijk van de grootte en indeling van de locatie. Ga om tegenvallers te voorkomen uit van de duurst oplossing. (eenmalig € 60,- en maandelijks € 5,- per lokaal exclusief 21% btw). Duurder wordt het niet. Het kan meestal wel goedkoper. Dit hang af van de indeling van je locatie. Om dat te bepalen moeten we even telefonisch met je overleggen.

Veel gestelde vagen:

Hoe werkt het?

Je krijgt een alarmkastje en een aantal draadloze drukknoppen. Alles is helemaal bedrijfsklaar en het enige wat je moet doen is het kastje ergens neerleggen of ophangen en de apdapter in een stopcontact stoppen. De knoppen zijn klein (4 cm rond en 1,5 cm dik) en kan je bijvoorbeeld in je zak steken, ergens ophangen of onder een bureau plakken.

Zodra je een knop indrukt worden er alarmberichten naar je “alarmgroep” verstuurd. Zij ontvangen binnen een minuut daarna een SMS of spraakbericht waarin wordt aangegeven waar hulp nodig is. 

Wie worden er gealarmeerd?

Je kan maximaal 10 personen alarmeren. Wie dat zijn bepaal je zelf. Bijvoorbeeld collega’s of de conciërge enz. Iedere situatie is anders, Heb je bijvoorbeeld goed contact met de buurt dan kan je ook omwonenden, het buurthuis, een nabijgelegen school of  bedrijf alarmeren. In de praktijk zijn mensen, zeker als het om de veiligheid van kinderen gaat best bereid te helpen.

Wordt 112 ook gealarmeerd?

Nee, dat mag niet. 112 accepteert m.u.v. speciale groepen zoals juweliers en banken geen automatische meldingen. De kracht van DeNoodknop is overigens dat je mensen in de directe omgeven alarmeert. Die kunnen heel snel bij je zijn en zo nodig alsnog 112 bellen.