Selecteer een pagina

De Noodknop op een

bedrijventerrein.

Volgens de Arbowet moet ieder bedrijf één of meerdere BHV-er hebben. 

Als gevolg van vakantie, ziekte of werk buiten de deur zal, zeker bij kleinere bedrijven de BHV-er niet altijd beschikbaar zijn. 

Als er dan een calamiteit is zoals een hartstilstand, ongeval of brand is alle hulp welkom. De Noodknop lost dit op. Het werkt als volgt. In de deelnemende bedrijven komt een knop. Als die wordt ingedrukt gaat bij andere deelnemende bedrijven in de directe omgeving direct de telefoon en hoort men dat er bij bedrijf “x” direct hulp nodig is. 

Op die manier is hulp snel aanwezig. 

Hoe werkt De Noodknop?

Een “bedrijf” drukt de noodkop in.

Bij de omringenden bedrijven gaat direct de telefoon (vast en mobiel) over. 

Iedereen die een telefoon opneemt hoort direct waar hulp nodig is.

De kosten:

Meedoen aan dit gezamenlijke alarmsysteem  kost per deelnemende winkel (exclusief btw):

  • eenmalig € 60,-
  • maandelijks € 5,-

Tip: Vraag je buren ook mee te doen. Met elkaar verhoog je zo in no time de veiligheid in je winkel(gebied).

Veel gestelde vagen:

Hoe werkt het?

Ieder bedrijf krijgt een alarmkastje en twee draadloze noodknoppen (uitbreidbaar tot maximaal 15 knoppen). Alles is helemaal bedrijfsklaar en het enige wat je moet doen is de stekker van het alarmkastje in een stopcontact steken. De knoppen zijn klein (4 cm rond en 1,5 cm dik) en kunnen op verschillende plekken, binnen een straal van 30 meter van het alarmkastje, gelegd worden. Bijvoorbeeld bij de receptie op kantoor. Je kan ze ook op je lichaam dragen

Zodra er een knop wordt ingedrukt wordt een alarmbericht naar de deelnemende bedrijven in de omgeving verzonden. Zij ontvangen binnen een minuut een SMS en/of spraakbericht waarin wordt aangegeven in welk bedrijf hulp nodig is.

Wie worden er gealarmeerd?

Naast dat er bedrijven in je omgeving gealarmeerd worden kunnen er nog 10 andere  personen gealarmeerd worden. Bijvoorbeeld collega’s.

Wordt 112 ook gealarmeerd?

Nee, dat mag niet. 112 accepteert m.u.v. speciale groepen zoals juweliers en banken geen automatische meldingen. De kracht van De Noodknop is dat je mensen uit de directe omgeving worden gealarmeerd. Deze kunnen heel snel ter plekke zijn en indien nodig 112 bellen.