Onze alarmknop werkt eenvoudig:

Wij zijn eigenlijk best trots op onze “alarmknop”. Van oorsprong zochten we alleen maar naar een eenvoudige en betaalbare oplossing om te zorgen dat bij een hartstilstand een AED (hartdefibfillator) en mensen die kunnen reanimeren snel ter plaatse zouden zijn. En dat is gelukt!

Het principe is even eenvoudig als effectief. Je drukt een knop in en binnen 15 seconden wordt een groepje van 5 – 10 mensen gelarmeerd die zich vervolgens naar de plek des onheils spoeden.

Die “knop” kan een losse alarmknop zijn maar ook een voorgeprogrammeerde toets op een telefoon.

Ondertussen wordt ons concept op plaatsen en in situaties gebruikt die we helemaal niet voorzien hadden. Bijvoorbeeld:

Thuis
Iedereen wil zich thuis veilig kunnen voelen. Maar …. er kan altijd iets gebeuren waarbij snelle hulp van bijvoorbeeld buren veel schade en persoonlijk leed kan voorkomen. Bijvoorbeeld brand, onwel worden, een ongeluk met je partner of kinderen, ongewenst bezoek, inbraak, enz. Door het indrukken van de alarmknop kan je dan direct op hulp rekenen. Door de lage prijs en de gebruiksvriendelijkheid van onze alarmknop is dit voor iedereen binnen handbereik: senioren, mindervaliden, gehandicapten, gezinnen met jonge kinderen en iedereen die op zoek is naar een stuk extra veiligheid in huis. Ondertussen zijn er honderden huishoudens aangesloten. 

Klik hier voor meer informatie.  

Kinderdag verblijf
Op kinderdagverblijven kan een ongeval gebeuren met een kind, maar men kan ook geconfronteerd worden met agressie. Uit veiligheidsoverwegingen kan het daarom wenselijk zijn een alarmknop in gebruik te nemen.

 

Praktijkruimte
In de praktijk kan een noodsituatie ontstaan of een patiënt boos worden na slecht nieuws. Door in alle ruimtes een alarmknop te plaatsen kunnen bij nood snel collega’s gealarmeerd worden.
Woongroep
Voor crisisopvang of organisaties waar mensen tijdelijk worden opgevangen, kan er voor zowel de cliënt als de medewerkers een situatie ontstaan waarbij snel hulp vereist is. Het plaatsen van een alarmknop in een of meerder kamers maakt dit mogelijk.
Winkels
Winkels:
Iedere winkelier kan te maken krijgen met een agressieve klant, een medisch noodgeval of brand. Met onze alarmknop kan direct hulp van de omgeving worden ingeschakeld bij nood. Ideaal voor zowel klanten als medewerkers. Door met meerdere winkeliers afspraken te maken kan ook het winkelgebied beveiligd worden. (zie ook onze Noodknop voor winkels)
Bedrijven
In elk bedrijf kan een noodgeval plaatsvinden: een ongeval, brand of medisch noodgeval. Met onze alarmknop kan direct hulp van collega’s en/of de omgeving worden ingeschakeld. Door met omliggende bedrijven afspraken te maken kan ook het terrein beveiligd worden. (zie ook onze Noodknop voor bedrijven)
Epilepsie
Epilepsie of een andere ziekte die plotselinge hevige aanvallen kan veroorzaken, kan op de meest onvoorspelbare momenten optreden. Door de mogelijkheid meteen op een alarmknop te kunnen drukken, kan direct de omgeving worden gealarmeerd zodat lichamelijk letsel en leed tot een minimum beperkt blijft.

De Noodknop BV | Smitspol 20  | 3861RS, Nijkerk | 085 - 210 45 02