Personenalarmering in het Turks

Als Noodknop-team maken wij van alles mee. Afgelopen week was ik uitgenodigd bij een thuiszorgorganisatie die veel Turks sprekende cliënten heeft. Na een introductie van de Noodknop bij de directeur was zij gelijk enthousiast. Zo besloot ze ook haar moeder op het systeem aan te sluiten.

Toevallig was er in het pand ook een bijeenkomst van circa 15 – alleen Turks sprekende – vrouwen. Of ik daar gelijk even een presentatie voor wilde geven. Pff .. in het Engels lukt me dat nog wel. Maar in het Turks…. Gelukkig was er iemand die zowel perfect Turks als Nederlands sprak. Met haar hulp lukte het best. Of de boodschap over kwam? Ik weet het niet. volgens mijn contactpersoon wel en die verwacht vanuit die groep nog wel de nodige aanmeldingen.

Los van de prijs sprak het feit dat we met de Noodknop ook een taalbarrière oplossen erg aan. Dit laatste is iets dat bij de traditionele personenalarmering een drempel is. Het is namelijk zeldzaam dat een meldkamer Turks sprekende operators heeft.

Groeten, Cees Leenheer

Meer informatie over dit onderwerp?

Mail: c.leenheer@burenalert.nl Telefoon: 085 – 27 31 790